Wat een gedoe

Het veranderen van het account verloopt niet zo soepel als gedacht, het blog is niet of nauwelijks te bereiken of  onvindbaar. Wellicht met de nieuwe titel Moot-Postduiven zijn de bezoekers aantallen op termijn weer op een aanvaardbaar niveau.

Donderdag heeft de voorjaarsvergadering van club plaatsgevonden. De discussie's waren  levendig en de sfeer was positief te noemen. Mooi om te zien ,dat de vergadering besloot om de kampioenschappen te vervliegen conform het NPO systeem, bijvoorbeeld van de 9 vluchten op  de vitesse tellen er 6.

Ja, dan de agenda van de afdeling 6, een vreemde opstelling omtrent de prijsstelling voor de duif-prijs. De begroting 2019 maakt melding van boxprijs, terwijl in het andere agendapunt spreekt van een duif-prijs. Raadselachtig, is het zo ,dat bij aanname van de begroting de boxprijs telt of het vreemde voorstel van duif-prijs. Daarbij valt het op dat de duif-prijs voor de vitesse ruim boven de  werkelijk kostprijs is!

Gaan we de oude rekentruc uithalen van, we vragen als vervoersorganisatie meer dan de werkelijke kosten op de korte en  jongeduiven vluchten. Met het positieve saldo hieruit gaan de we dagfond vluchten onder de kostprijs vervoeren. Ik meen dat we in het verleden,in de algemene ledenvergaderingen, de afspraak is gemaakt,we leggen de kostprijs daar waar hij hoort.

Terwijl onze afgevaardigde op de NPO vergadering vol voor het NPO vliegprogramma gaat. Gaat de afdeling 6 een wedvlucht opvoeren die juist in het NPO vliegprogramma als africhting staat geprogrammeerd, Over het jongeduiven kampioenschap jongeduiven maar te zwijgen. Het geheel neigt naar een broddelwerk.

Ook valt de de ontluikende liefde van de verenigingen aan de zuidkant op, ze willen het allerliefst met de kring 1 vervoeren en/of concoursen. Ik meen zelfs te lezen in een  verenigingsvoorstel,dat kring 1 niet met kring 2 willen vervoeren laat staan concoursen, raadselachtig we hebben er hier nog nooit iets van vernomen, laat staan ons hierover uitgesproken, eigenlijk zijn we dik tevreden hoe het tot nu is georganiseerd!

De duiven.
Behoorlijk schrikken dinsdag, tweemaal  bij de oude duiven,een aanval van een valk, oei dat was werkelijk op het randje. Gelukkig dat de duiven  de gehele winter op de vleugels gaan, ik ben ervan overtuigd waren ze pas enkele dagen los er zeker er een duif was gesneuveld.

Vrijdagmiddag was het helaas bij een jonge duif wel raak, tijdens een rondje over het tuincomplex, met de beoogde voorzitter, komen we op een van de paden een hoop veren tegen. Bij een toegangspoortje van een tuin vinden we een geslagen dode jonge duif. Ja helaas een van mijn jonge duiven. Even voorzichtig aan met los laten.

Bij de vliegers voeren de oude volop, de oudste jonge zijn ca. 12 dagen. Nog even doorbijten, ik ben niet zo van  het volop voeren met de daarbij horende mestproductie, dan kunnen ze op eigen benen staan.

Tot de volgende blog.

Reacties

Populaire posts