talmen

Bijna was ik  op de wedvlucht vanuit Duffel "knock out" geslagen Door de vele regenbuien onderweg is het wel te verklaren, de verspreide aankomsten van de jongduiven maar daar mee niet, het  bijzonder traag binnenkomen,

Wat mijn bijna de das omdeed, was het ongelofelijk lang treuzelen van de duiven om maar even aanstalten te  maken om op de antenne te willen landen. De snelste tijd van nok duivenhok tot antenne  bedroeg 7 minuten

Eigenlijk is het binnenlopen vanaf het uitwennen  een aandachtspunt, het treuzelen, weer opvliegen naar de nok van het hok was en is een veel voorkomende euvel.  Afgelopen week de jonge mannen verplaatst naar een leegstaande kleinere afdeling in het grote hok. Deze afdeling d.m.v. extra zitjes, wegkruip hoekjes getracht een plek te maken, waar de jeugd zich senang voelt, met  hopelijk bijkomend voordeel sneller naar binnenlopen.

Warempel na de dagelijkse training geeft het binnenroepen een aanmerkelijk verbetering te zien. Met toch weer wat bijgetankte vertrouwen, bij baas en duiven, wordt met lichte spanning de aankomsten vanuit Lennik afgewacht.

Helaas nog geen echte verbetering, na landing op de nok, staan ze  strak stijf op nok en landen na ca 2 minuten ,dat zal je altijd zien naast de antenne en daarnaast talmen om naar binnen te gaan.

Je vraagt je af, wat dan kan toch de oorzaak zijn van dit gedrag, heeft er een aanval plaatsgevonden van een roofvogel tijdens het uitwennen. Of wat scharrelt er nachts allemaal rond het hok of op de volkstuin. Het naar binnensluipen van de Hermelijn, Wezel en overige ongedierte gaat niet, de openingen zijn allemaal afgeschermd met gaas. Goed we blijven zoeken.

Tot de volgende blog


Reacties

Populaire posts