Voor de punten.

En dat was de tweede zondag lossing op rij voor de jonge duiven. Ditmaal vanuit Duffel (207 Km) en meteen voor de punten. Onverwachts was het eigenlijk niet, het overstaan, vrijdagavond na het inkorven was de verwachting aan de tafel, het wordt zondag los. Meteen komt de vraagstelling ,goh  Henk dat is wat voor je duiven die zijn het niet gewend om twee nachten in de container te verblijven!. Ach met mijn veranderde instelling, antwoorde ik. Ja mannen ze gaan nu tot de laatste vlucht mee, dus het is een prima leermoment voor de jeugd. Eigenlijk gezien de thuiskomst van de Africhting Numansdorp, bedacht ik wel, wat heb je je toch onnodig zorgen gemaakt over twee nachten mand.

Zondag met een stevige W.Z. Westenwind gaan ze om 7.45. uur los, rap naar de tuin om de ontvangst voor te bereiden. We hadden ons goed geïnstalleerd  en al loerend in het luchtruim, komt van achter het hok een jonge duivin aanscheren en valt direct op de klep, rap gevolgd door een doffer en duivin. O, jee dit blijkt het koppel te zijn wat in de vloerbedekking ( beukensnippers) een nestje hebben gemaakt. Je zo toch denken rap naar binnen dus! Nee hoor eerst nog even elkaar goedendag wensen en nog even kijken,  verhip waar is de klep eigenlijk. Dit gedoe duurt ruim een minuut , he, he eindelijk wippen ze op de antenne. De overige komen redelijk snel naar binnen.

Het resultaat is een mooie 23e plek  ad 1180d voor de "188" op de uitslag en 6 v/d 10 in de prijzen. De "188" is een dochter uit Max x Merel, kleindochter van de "Yen". 

Het valt mijn wederom op dat de duiven een verzorgde indruk maken, geen dorst en niet teveel trek in het aangeboden voer.

Volgende week naar Lennik, daarover in het volgende blog.

Reacties

Populaire posts