Een dikke streep.

De laatste training op de woensdagmiddag  bekijkend geeft voor de wedvlucht vanuit Niergnies (329 km) het nodige vertrouwen, dat er donderdag 7 gevleugelde vrienden zijn voorbereid om hun talenten op deze wedvlucht te  vertonen.

Bij tijd en wijle een oude kweekdoffer er bij gezet dit om de jaloezie te verhogen. Dat lijkt wel te lukken, enkele duivinnen hadden alleen oog voor elkaar, van nijd dan, vechten in de loketkast en op de voertafel lieten ze elkaar ook niet met rust.

Vanwege het inkorven op de vluchtcode J32 werkte de liveapp niet naar behoren. Het was weer een beetje ouderwets gissen zit ik erbij of niet. Overigens schijnt het in de visie van sommige duivenliefhebbers, volstrekt niet nodig, afbraak van spanning, te zijn om vooraf  van de uitslag al een beetje te weten hoe de vlag ervoor. Uiteraard behalve als de betreffende liefhebber kans maak op de een vroege duif. dan wordt de aankomsttijd van de duif rap vergeleken met de meldingen op de liveapp.

Zaterdag vol goede moed naar de tuin. Maar dat draaide  wel uit een lichte teleurstelling een magere score,  43e ad 636d en 2 v/d 7 inde prijzen. Met 2 favorieten niet  op de avond thuis.

De echte teleurstelling kwam zondagmorgen bij het betreden van het hok dik zitten en een mest die ergste doet vrezen. Een behoorlijke coli uitbraak, een dikke streep door de rekening. Dat wordt geen donderdag inkorving, hopelijk knappen ze op voor de vrijdag inkorving, anders maar een weekje thuis.

Tot de volgende blog


 

Reacties

Populaire posts