Meeblazen

De tijd, dat  de deelnemende duiven afkomstig uit de "Stad aan Zee" met een Westzuidwesten of Zuidwest windrichting  hun partijtje flink meeblazen in de kring en/of afdelingsverband, is wel iets uit  het verleden. De oorzaak m.i. toch wel de klimaatverandering een windrichting die  meer de westhoek opzoekt en in loop van de dag opsteekt. Ook niet te onderschatten feit, het dalende ledental en daarmee gepaard gaande het verminderde aantal duiven welke aan de wedvlucht deelnemen.  

Deze constatering klopt wel bij het bekijken van de resultaten op  Pont St Maxcence 4 duiven op het 1ste blad Kring en op Lennik hetzelfde resultaat. Geheel in de traditie dit seizoen met op de beide vluchten een uitgestelde lossing. Volkomen terecht deze beslissingen, bij wel doorgaan van de vluchten op de zaterdag waren de vluchten letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.

Na het op de zondagmorgen, via de verengingsapp, het bekend worden van de lostijd. Is er  tijd voor overleg met vriend Peter, nou wat denk je ervan , we dachten voor de vlucht vanuit Lennik  tussen 10.15-10.30 uur duiven op de antenne.

Om 10.31  uur melden zich twee duiven zich boven het tuincomplex en  vallen rap op de antenne.  10e, 12e ad 450d, 5/8 raak. Na het uitslaan is nog hoop op 1 of 2 noteringen op het eerste blad van de Kring uitslag. Dat valt behoorlijk tegen 128e, 131e ad 1682d. 

Van de 8 ingekorfde duiven, 2 latere jongen ingepast, niet verder geweest van Petten (22 km) beide  zijn redelijk op tijd op het hok gearriveerd.

Tot de volgende blog



Reacties

Populaire posts