Terug

Na een toch wel lange periode van geen berichtgeving op het blog, toch maar weer eens trachten om  wat op het digitale papier toe te vertrouwen. Wegens het noodzakelijk veranderen van account "het oude blog is niet meer bereikbaar" meteen het uiterlijk van het blog maar eens onder de loep genomen en in een nieuw jasje gestoken.

Afgelopen vrijdag op de ledenvergadering van de club de leeftijdsopbouw van het ledenbestand tegen het licht gehouden. De hieruit voorkomende conclusie is dat we ,als alles het mee zit, een vijftal jaren qua inkorvers kunnen bedruipen, maar dat het daarna weleens over kan zijn met de club. Jammer maar het nu eenmaal de realiteit.

Dan de duiven, de hele winterperiode getracht om ze dagelijks op de vleugels te laten gaan, alleen bij mist en sneeuwval zijn ze op het hok gehouden. Het valt mijn altijd op wat vliegen ze toch graag,  zeker bij harde wind  gaan ze als waaghalzen door het luchtruim.

Na het vliegen mogen graag  wat op de tuin rond scharrelen. Vooral als de compost  met daarin, o.a. grit wat ze  in hok geen blik waardig gunnen, over de moestuin is uitgestrooid ze juist dit  grit en roodsteen en niet te vergeten diverse onkruid zaden lopen op te pikken.

De kweekduiven 6 koppels, Ouwe Jo 13 jaar oud inmiddels heeft geen duivin dat bevalt deze oude krijger zo te zien prima, gekoppeld 23 december hier liggen 11 jonge in de schotels, dat kan slechter.

De vliegduiven 12 koppels, waarbij 4 duivinnen die geen vlieg ervaringen hebben op  22 januari bijeen gezet. Ondanks de 4 genoemde duivinnen toch redelijk op tijd gelegd 22 eieren in de schotels, bevrucht? het merendeel wel, de twijfellaars moet ik nog schouwen. 

Alertheid.
 Tot de volgende blog.















Reacties

Populaire posts