Druktemakers

Pikken, slaan met vleugels, achter elkaar lopen om de stoeipartij voor te zetten. Dit alles was het beeld  van afgelopen week tijdens het voeren van de duiven. De duivinnen zetten dit ook nog voort in hun kast, zo gemaakt dat er een net een broedschotel inpast. Tjonge ook ik moest aan geloven bij het uit elkaar halen van de vechtersbazen. Vooral pikken naar die hand die er niet thuis hoort.

Bij  de doffers zijn het vooral twee broers, notabene nestmakers, die het elkaar behoorlijk moeilijk maken. Het binnenroepen van de doffers verloopt  onder andere vanwege de verhoogde rivaliteit gewoon super. Even een korte fluitsignaal en ze zitten binnen. Ook de training is prachtig om te aanschouwen flink zeilen over de tuinen met grote vleugelslagen er weer vandoor  om met hoge snelheid aanhaken bij een overkomend koppel duiven.

Dan de dames, in tegenstelling tot de mannen, deze week behoorlijk vervelend. Even wat onoplettendheid mijnerzijds en ze willen landen. Als  ze het groen licht tot landen hebben ontvangen, rap op de spoetnik. Ja en dan, het lijkt de bedoeling te zijn, we gaan de baas maar eens flink lopen  sarren. Nog even een toertje, of te denken van op de haag bij het dofferhok paraderen. eenmaal binnen, dan moet wel  flink worden gestoeid.   

De verwachting voor de vlucht vanuit Lennik is wel met twijfels, zijn ze te dol geweest of is het een teken van topvorm.

Na de uitstel van zaterdag, gaan ze om 8.15 uur los, de wind uit een wisselende voor-namelijk oostelijke richting. Om 11.04 nadert de "358" het hok en valt op het tussenhok, juist deze dame voert de hele week de rebellerende dames aan. Gelukkig valt de "373"  een van de vechtende broers, direct op de klep en lokt deze dame mee de antenne op waarbij ze ook nog als eerste wordt geconstateerd. Resultaat 16e, 20e /926d .11 v/d 16 raak.

Tot volgende blog.

Reacties

Populaire posts