Kwetsbaar

Als liefhebber met een gemiddeld aantal duiven ben je toch wel redelijk kwetsbaar als je topper om wat voor redenen dan ook aangeeft ,dat je wel moet opletten om deze wekelijks te spelen.

Nadat  264 "Evtia" verleden jaar van een vlucht thuis kwam met een gekwetste vleugel betekende  dat een kans op een topnotering kleiner werd. Gelukkig nam 021 "Elies" haar kans waar en ontpopte zich  nadien tot de topper van het hok. Echter na late thuiskomst van een vlucht besloot ik haar thuis te laten. Daar gaf ze daar  ook wel redenen toe, de mest was niet geheel van wat had moeten zijn.

Voor het nieuwe seizoen reken je toch op deze topper. Op de trainingsvluchten laat  ze zich goed zien, uiteraard bij de eerste op het hok. Verleden week geeft ze echter signaal af, bij de laatste thuiskomers op het hok een daarbij net nog in de prijzen valt. Ik bedacht dit wordt wel even opletten bij de trainingen  hoe is de conditie. Daar viel  de week  echter niets bijzonders op aan te merken.

Gisteren op Duffel 207 km  een vlucht waarbij al je bij de inkorving dacht, hoe loopt dit vanwege weersvoorspelling met  de wind  uit het beruchte Zuid Oosten af, laat ze het afweten.

De beslissing is genomen deze dame gaat niet meer op reis. Ik  heb het bange vermoeden dat ze bij eerst volgende inkorving haar hok niet meer terug ziet.

Hopelijk  staat er weer een nieuwe topper op, de vliegploeg lijkt in goede doen te zijn.

Nog even terugkomende op Duffel, De duiven arriveerde op grote hoogte boven het tuinpark. Uit gegevens van duiven met GPS ringen blijkt, dat sommige duiven via Zeeland  de Engelse kust hebben aangedaan en daarna te zijn terug gevlogen naar de hokken. Dit verklaart wel dat er bij het afslaan nog flink wat duiven nog niet  op de thuisbasis aanwezig waren.  Vanmorgen bij het betreden van de tuin zat hier de laatste  op  tuinhaag te wachten. 


De laatste jonge zijn bij de overige jongen geplaatst, pikken driftig hun graantje mee. Wel altijd leuk om te zien. Ze kruipen de eerste dagen altijd bij elkaar.

Tot de volgende blog.






Reacties

Populaire posts