Van start

Het vliegseizoen van 2023 is met de africhting vanuit Groot Ammers ( 115 km) van start gegaan  Met de paasdagen in het verschiet, is er besloten om van deze   gelegenheid gebruik te maken  er een testvlucht/ Paasattractie concours van de maken.

Zaterdagmorgen een blauwe hemel, he dat kan weleens een vroege lossing worden, hoewel in de Noordkop de zon uitbundig scheen was het op de losplaats wel even een ander beeld, mistig tot zeker 11 uur. Om het wachten te verzachten het noodzakelijke tuinwerk gedaan, immers tuinonderhoud hoort er ook bij. Want voordat je het weet heb je de tuincontrole-commissie van de  tuinvereniging op je dak en deze commissie wil je wel te vriend  houden.

Na  het bekend worden van de lostijd van 12.15 uur is het eerst tijd om de inwendige mens te versterken, hierna gaan  we postvatten om de aankomsten te aanschouwen van de duiven.

Wauw ,wat een aankomsten! De een valt als een steen op het hok de andere komt uitgebreid zeilend nog even een ererondje maken. Met ook nog van verschillende kanten het tuincomplex opstormend we komen ogen tekort. Met 10 minuten alles thuis  (17) hoewel er 3 zijn die er nog niets van begrijpen , treuzelen  op het hok, wat er van hun wordt verwacht. Eigenlijk vermoedde ik het al van dit trio. Ze zijn duidelijk de mindere duiven van het hok. 

Het resultaat voldoet geheel aan de nieuwe doelstelling. Namelijk  vooral genieten van mooie aankomsten met daarnaast trachten een top uitslag te kunnen realiseren. Is deze trainingsvlucht een mooie opsteker. t.w. 12/ 17 raak , 12e, 13e.ect.

Prettige paasdagen.




Reacties

Populaire posts