Bijstellen

De doelstelling was voor de oude duiven dit jaar; naast de Vitesse aan meerdere Midfond vluchten deel te nemen.  Heel brutaal borrelde  zelfs de gedachte op,  enkele duivinnen voor de eerste dagfond vlucht klaar te stomen. Deze doelstelling moet na de vlucht vanaf Morlincourt 395 km worden bijgesteld. Hopelijk resten er nog een drietal Vitesse, vluchten met wellicht als afsluiting een midfondvlucht. Wel extra wrang, vanwege gezondheidsperikelen mijnerzijds, zal de deelname met de oude duiven aan de wedvluchten na het seizoen '23 niet meer van toepassing zijn. 

Hoewel ik vanwege het ontbreken van de gewenste vorm wel vermoede, dat een topklassering er niet in zit is het resultaat wel heel pover, 75e 5  v/d 16 raak met zaterdagavond een 9 tal achterblijvers, waaronder de 3 eerst getekende duiven Tijdens het afslaan was het gesprek aan tafel dan ook, hoeveel zijn er bij jouw nog onderweg. Wat is  er gebeurd met de lossing van de duiven? Te laat 10.45 uur los met onstabiel weer  in de nabijheid? Vermenging met duiven van de  andere afdelingen? Het is eigenlijk raadselachtig.  Het gevolg van deze lossing is een concoursduur van maar liefst een van 1 uur ,wat eigenlijk bijna nooit meer voorkomt. Hoewel het uit het verleden bekend is, latere lossing in de morgen vooral op deze vluchten regelmatig voor een grillig verloopt zorgt. Met het bekende gegeven ,dat in de loop van de dag de wind zeker aan de kust flink in kracht toeneemt, dus een extra handicap voor de laatkomers. Jammer genoeg is het resultaat, een flink aantal afhakers voor a.s. donderdag Pont St Maxence 435 km. Eigenlijk heel bijzonder om voor de eerste Dagfond vlucht een concours te plannen met  een afstand van dik 435 km. Je zou toch denken een Vitesse vlucht is meer op zijn plaats is.

Vanmorgen stond het aantal achterblijvers op 4 stuks, waaronder de 1e en 3e getekende duiven. Juist deze duiven leken voorbestemd om de nieuwe vaandeldragers van het hok te worden. 

Volgende week geen blog, we gaan er een weekendje  op uit.







Reacties

Populaire posts