Tandje erbij

Het resultaat  van de vlucht  Quiévrain geeft duidelijk aan, dat er nog geen nieuwe ster op het hok is opgestaan. Meteen is het ook glashelder de vorm is nog niet aanwezig. Zowel de heren alsmede de dames ogen prima, voelen strak aan en over de mest niets te klagen. Of het kan ook zomaar zijn dat de kwaliteit laat dit jaar te wensen over laat.

Afgaande op de trainingen van de doffers had  er meer in moeten zitten, werkelijk een genot om dit  te aanschouwen. Bij de duivinnen is het een heel ander verhaal, na verleden week het pesten van baas te hebben ingezet, wordt er deze week door de dames nog een tandje bijgezet. Naast  het bijna niet willen trainen is er een  nieuwe pesterij bedacht, namelijk op het dak van het tuinhuis rond scharrelen. vooral aan de dakzijde waar ik niet direct  het zicht op heb is de favorite plek.
 
Het  minder presteren van de dames heeft ook een  nadelig effect op het binnenlopen van de mannen. Behoudens op  een enkele dame na zetten de mannen de toon. De  eerst aankomende duif  "de 749" (een trouwe thuiskomer) wel redelijk op tijd boven het   hok, vindt  het nodig  een nog een paar extra rondjes te maken, met na de  landing druk paraderen op de nok van het hok. Het getreuzel resulteerde in een 35e stek ad 957 d ,11 v/d  16 raak.

Voor de komende vlucht vanuit Morlincourt 396 km eerst maar eens even kijken hoe vooral de dames de draad willen oppakken. Blijven ze te weigeren om te gaan trainen, dan moeten ze even thuis blijven. We gaan eraan werken om te  ze toch zover krijgen om de trainingen op het gewenste niveau te krijgen.

De jeugd, zijn dagelijks er aardig tijdje  uit het zicht, komen daarna met fikse snelheid terug. De laatste bijgezette jongen  voorzichtig beginnen  hun rondjes te maken, nog 1 week en dan moeten ze mee met de groep. 

Tot de volgende blog



Reacties

Populaire posts