Animo

Het weekje rust, er effe een kort weekendje erop uit, heeft  de baas wel erg goed gedaan. Je verwacht en hoopt dan eigenlijk ook wel, dat je gevleugelde vrienden er het zelfde gevoel van  hebben overgehouden om  er met voldoende energie / animo op vlucht Quiévrain vol tegen aan  te gaan.

Het aantal achterblijvers vanuit Morlincourt is 2 stuks een doffer en duivin. Vooral bij de dames heeft deze vlucht er flink ingehakt. Twee die behoorlijk gewond huiswaarts keerde en de laatste thuiskomer liep 4 dagen na de lossing op de haag te paraderen voor het dofferhok, wel graatmager. Omdat de vorm bij de dames totaal was verdwenen, besloten om deze maar thuis te houden en het resterende  programma af te werken met de 8 mannen.

Goed Quiévrain, daar had ik eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht, zeker gelet op de het dagelijks  vlieguurtje, het was een genot om daar naar te kijken,daarnaast  met een kort fluit signaal knallen ze naar binnen. Zaterdagmorgen om 8.30 uur gaan ze op vleugels en we verwachten  de duiven gelet op de tijden op compulive rond 12.20.uur. Dat viel even tegen om 12.27. uur meld   de 821 "Checo" zich boven het hok met nog een ereronde  wordt deze fiere doffer op 12.28.07 geconstateerd dit betekende een 29e  5 v/d 8 raak 604d. Wel een bijzondere doffer "Checo" als jonge steevast in de top 10 vereniging w.o. een 1ste. Als jaarling liet hij het wat afweten. Nu als twee jarige pakt hij keurig zijn prijzen.

Hoewel ik het voornemen had uitgesproken om nog enkel nog aan de Vitesse vluchten deel te menen met afsluiting een midfond. Worden de 8 mannen  klaar gestoomd voor deelname voor de midfond vanuit Pont St Maxence.

De Jeugd: geent met Paramixo-adeno entstof, chipringen voorzien van de ringnummers, morgenochtend de gebruikelijke pokkenenting ( met het kwastje). De dagelijks vliegoefeningen verlopen naar wens. zijn een behoorlijke tijd uit het zicht verdwenen. Wel opmerkelijk, biij het binnenroepen ontbreken er altijd wel een aantal, die zich later op het hok melden. Afgelopen week 2x weggebracht op ca 5 km.

Tot de volgende blog





Reacties

Populaire posts