De Witte Reus

Donderdag korfde 24 leden van de vereniging 240 duiven in voor de vlucht van uit Pont St Maxcence, Een forse aderlating qua leden en duiven, t.o.v de vorige midfondvlucht Pont St Maxcence 41 leden, 460 duiven. Waar gaat dit naar toe met  als afsluitende midfondvlucht  Melun een goede 500 km. Ik vermoed als de bekende nachtkaars.

Zaterdagmorgen wakker worden met een opkomende zon en een matige wind uit het Noord Oosten, die later in de middag aanwakkerde tot een stevige bries Is de gedachte, ook dit wordt een werkvlucht.

Hoewel de verwachtingen niet hoog gespannen  zijn dit seizoen, het echte topwerk zit er niet in, kijk je toch uit naar de aankomsten van je gevleugelde vrienden. Een duif die ik eigenlijk al weken verwacht, maakt het deze week waar. De 666 Wil "De Witte Reus" arriveert om 13.42 uur op het hok, goed voor een 20e notering op de uitslag vereniging, het concours staat maar liefst 52 minuten open,  54 e kring .  3/7 raak,

Afgelopen week het voerschema op aandringen van vriend Peter aangepast. het heeft   wel effect. Ondanks de behoorlijke tegenwind en daarmee gedane inspanningen maakte ze bij thuiskomst  een montere indruk. Volgens de voorspellingen staat de windvaan de komende week in de noordoosthoek. Energie erin krijgen is het motto deze week.

De jeugd: twee maal op  goede 10 km afgericht., Vrijdagmorgen bij de tweede africhting op de terugweg ontdekte ik  dat het koppel  richting zee  koerste. Bij de terugkomst op de tuin, was het muisstil geen rondvliegend koppel te ontdekten. Al bij pratende met een langskomende duivenvriend, worden we verrast door het koppel, dat met hoge snelheid vanuit richting kust  de tuin nadert, met wat kort fluit werk stormen ze het hok in.

Tot volgende blog




Reacties

Populaire posts