Pover

Het resultaat van de vlucht  Lennik was ronduit teleurstellend. Niet het inkorten van de afstand 242 km i.p.v. de beoogde 291 km met daarnaast een mooie lostijd van 6.45 uur. Maar het prijsvliegen van de 6 mannen die de eer moesten verdedigingen. Immers het resultaat van verleden week geeft toch weer hoop op een mooie klassering.

Maar helaas het lijkt erop ,dat ze steeds verder afzakken in de motivatie om in het snuitje van de uitslag te bekomen Terwijl de doordeweekse trainingen een genot is om te aanschouwen. heel even dacht  ik, dat er veel meer dan de 6 mannen rondvlogen, terugkomende boven de tuinen spatten ze uiteen en gingen op de solotoer. Ergens tijdens de voorbereidingen voor het vliegseizoen heb ik de verkeerde afslag ingeslagen.

Het resultaat van zaterdag is  pover.  Slechts een paar magere prijzen, dat was het wel zo'n beetje. Het betekend wel, dat de nog voorgenomen deelname aan de resterende Vitesse vluchten er niet meer in zit. Daarmee komt er ook voorgoed een einde aan het spel met de oude duiven. Het geeft wel een dubbel gevoel, enerzijds een gevoel van weemoed. Anderzijds het feit, dat deze beslissing door vermindering van de beschikbare energie wordt ingegeven en niet het beu zijn van de duiven en de tuin. Maar het besef overheerst dat het spel met de Jonge duiven voor mij en de gevleugelde vrienden voor nu en in de toekomst de  beste keuze is.

De jeugd; deze week op ca 15 km weggebracht. Ik kan daar alleen maar tevreden over zijn alles thuis, De  lossingen van de 28 jonge geschied in twee ploegen, 2 x 14. Hoewel de tussentijd nipt een 5 tal minuten is. valt het op, de eerste ploeg draait nog even een rondje, de tweede ploeg zet meteen koers richting hok. Vrijdag de eerste 14 jonge in en rond het hok, De tweede ploeg komt een klein kwartiertje na terugkomst op de tuin aan jakkeren. Het vallen heeft nog wel de nodige aandacht nodig, regelmatig gaan er nog een fiks aantal wederom flink op de vleugels.

Tot de volgende blog.



,

Reacties

Populaire posts