Op transport

Nog even en dan gaan de jonge duiven op transport voor de 1ste  door de afdeling georganiseerde africhting vanuit Groot Ammers / Zevenhuizen ca 113 km. Gezien het verloop van de 6 oefenvluchtjes tot nu toe, zijn  ze er mijn inziens klaar voor. Met de 2 laatste oefenvluchtjes allen op of in het hok, het stemt tot tevredenheid. Wel een de bijzonderheid bij, alle oefenvluchtjes zit er oost aan de windrichting.

Vanmorgen, na de training, allen voorzien van een chipring, geelpil opgestoken, de nekdruppel tegen luis achterwege gelaten, geen luisje te zien. Toch bezig zijnde meteen de geslachten herkenbaar gemaakt met een elastieken ring, blauw voor de jongens en roze voor de meiden. Van de 28 jongelui blijken er minimaal 18 van het mannelijk geslacht te zijn, met daarnaast nog 2 twijfellaars waarvan ik het vermoeden heb, dat ze tot het mannelijke geslacht behoren. 

Vanwege het zomerse  weer verbleven we de afgelopen tijd hele dagen op de tuin, zodoende  bemerkte  ik wel behoorlijk veel drukte in het hok, veel gekoer en geroep met daarnaast vechtpartijen in de spoetnik,  dit alles onder het motto  "Wie is Bokito op de rots" 

De eerste prioriteit voor de komende 14 dagen is om rust te brengen op het hok. Een overweging is wel om de geslachten te scheiden met daarnaast enkele kweekduivinnen in stelling  brengen, die zitten immers gescheiden. Maar eerst nog 2 oefenvluchtjes vanuit Petten volbrengen!



Tot de volgende blog.

Reacties

Populaire posts