Animo

Gisteren, dan eindelijk  het  jongeduiven spel  "op de wagen" in mijn optiek is de start te laat met als groot  bijkomend nadeel een bizarre openingsafstand van 207 km. Tja, de heilige graal van het het Nationaal vliegprogramma moet worden gehandhaafd. Echter na de bar slecht  verlopen africhting(en) is de afstand ingekort tot een 159 km.

Na enkele weken aan geen vluchten te hebben deelgenomen, "eerlijk gezegd ook niet gemist",  maar eens kijken of we de animo ,het spelen in competitieverband, terug kunnen krijgen.

Vanwege het overtal van de jonge mannen, van de 22 jongeduiven, 5 van het vrouwelijk geslacht en 17 driftige hormoon bommen, besloten om alleen met deze driftige baasjes aan de vluchten deel te nemen.  Het is doordeweeks werkelijk een genot om ze tijdens de training gade te slaan. Als volwassen weduwnaars doorklieven ze tijdens de dagelijkse training het luchtruim  boven het tuincomplex. Door het overtal is het binnenlopen/vallen op het hok  wel een dingentje. De trukendoos moet open om ze op een aanvaardbaar tempo naar binnen te laten lopen.

Door de genoemde binnenloop/ vallen problematiek, vrijdagmorgen de dames zowel oude  en jonge bij de mannen gelaten, daarmee hopend, dat het naar binnenlopen enigszins zal versnellen. Het resultaat was  gistermorgen bemoedigend, de eerste vielen redelijk snel op de antenne. Dit na eerst volovergave hun vliegkunst  aan de medetuinders te hebben laten zien.  Top notering(en) zit er nog niet in! Maar het voornemen is om het met mannen aan  gehele jongeduiven programma  deel te nemen. Hoop doet leven nietwaar!




Tot de volgende blog.




Reacties

Populaire posts