Uit beeld

Even een tijdje uit beeld geweest. De oorzaak: Het is mijn niet gelukt om de negatieve spiraal van het presteren van de jonge duiven te doorbreken. In tegendeel de prestaties werden alleen maar minder.

Kortom er moeten beslissingen genomen worden, wat gaat we doen!  Door sudderen op deze weg of gaat het roer om. Eigenlijk spookt er dan vanaf dat moment, alles door je hoofd, hokken weg inclusief de duiven, of houden we er nog wat voor de z.g.n. rondvliegerij. Hum is dat eigenlijk wel bevredigend, je wilt toch duiven zien thuis komen van een vlucht! 

Eerst maar een selectie doorgevoerd, zowel bij de oude en jonge duiven. Het voorlopige aantal is momenteel 21 duiven, waaronder 2 jonge doffers, die na de rui overgewend worden naar een clubgenoot.

Bij het opgeven voor de ringen 2024, is het wel duidelijk, hoe ik de toekomst in de duivensport op een ontspannende wijze kan invullen. Het aantal bestelde ringen is 20 stuks.  Dit betekend, dat het grote hok geheel wordt ontruimd en onderdeel wordt van het tuinleven. D.w.z. een kleine opslagruimte, het resterende gedeelte wordt door het verwijderen van de voorkant verbouwd tot een schaduwrijke zithoek met ruimte voor de planten.

Het kleine hok ,kweek en vlieghok, blijft als duivenhok bestaan met ruimte voor 7 kweek-koppels en een knus jonge duivenhok waarin 20 jonge duiven prima kunnen vertoeven.

jonge duivenhok


Naast het verminderde aantal duiven, de deelname uitsluitend aan het jongeduiven spel geeft  de kans om  het seizoen op een andere wijze in te richten.  De geplande koppeldatum is voor '24 tussen  2-11 februari. Het is mijn wel opgevallen, dat de later gekweekte jonge  een grote trainingsarbeid, veel en lang uit het zicht. verrichten. Met het huidige vliegprogramma (late start jongeduiven) behoeft dat m.i. geen probleem te geven om wat later jonge duiven te kweken.

In de hokken komt een vloerbedekking van beuken o.i.d. zodat het schoonmaken een stuk eenvoudigere wordt en biedt ook gelegenheid voor jonge duiven een nestje te bouwen. Het voermoment blijft tot de oefenvluchten 1x maal daags, wel verduisteren maar niet bijlichten. 

We gaan het meemaken.


 Een bijna ontruimd duivenhok















 




Reacties

Populaire posts