Op de vleugels/ terugtreden.

Gaandeweg met het verzorgen van de duiven, begint het toch weer te kriebelen. vooral het rondvliegen en het genieten van het gejaag door de lucht wordt node gemist. Bij het bekijken van het duivenbestand zijn het, uitgezonderd een koppel van vriend Peter, duiven die uitgevlogen hebben op het hok. Dus vooruit maar, een enkele heeft moeite met de aangeboden vrijheid, tja, enkele jaren in het kweekhok te hebben vertoefd,  laat toch zijn sporen na. Gelukkig pakken ze razendsnel de draad op. Bij het ter hand nemen bemerk ik dat ze beter in hun vel zitten de spieren voelen soepeler  aan, er zit duidelijk meer spanning op. Conclusie; zowel de duiven en de baas zijn er content mee.

Vanwege een mantelzorg verplichting gedurende de maand februari de  7 koppels op 25 januari gekoppeld, Deze verloopt eigenlijk zoals vele jaren bij mijn duiven, een ruim gespreide datum van het leggen van de eerste ei. Het samen zetten verloopt gewoon super geen gehak en/of vechten tot bloedens toe.  Slechts 1 koppel lukt maar niet, wel bij plaatsing in het jongeduiven, het bekende koeren en kroelen. Maar terugplaatsing in het broedhok willen ze niks van elkaar weten, Goede raad is duur, dus een plekje laten zoeken in het jongeduiven hok, ja hoor gisteren  is het 1e  is gelegd.

Afgelopen vrijdagavond, op de jaarvergadering teruggetreden als zijnde secretaris, hiermee komt er ruim na 40 jaar het einde aan het uitoefenen van een bestuursfunctie binnen de duivensport. Terugkijkend is het een mooie en bijzondere reis geweest. gestart als 2e secretaris vereniging, voerde de route via voorzitter vereniging, secretaris/commissaris afdeling, kiesman NPO, Voorzitter van de beroemde HCC, naar de afsluiting secretaris vereniging. Ongetwijfeld ik zal tijdens deze reis, leden telluur hebben moeten stellen. Maar ook getracht de leden hun spelplezier te geven. Het heeft mijn wel een flinke dosis mensenkennis opgeleverd.

Vanaf nu is het de  duivensport op bescheiden manier beoefenen. Met een aanwakkerende motivatie, een mooie uitslag met de jeugd op papier te krijgen.

Tot de volgende blog.


 







Reacties

Populaire posts