Overtal

Vanmorgen bij het verzorgen van de duiven, maar eens even de manschappen geteld. Oei met de nog twee "komende week" af te spenen jongen" kom ik op het aantal van 27 jongen. ik zit duidelijk in de overtal van het beoogde aantal van 20 jongen voor deelname  aan de  jongeduiven cq navluchten. Maar de redding is nabij. Na het afspenen worden er 7 opgehaald door een bevriende melker die er hopelijk mee uit de voeten kan.

De 13 jonge  uit de 1ste ronde gaan stevig op de vleugels, hoewel het deze week door (te) drukke werkzaamheden het geheel niet lukte om het schema te volgen. Met het uitwennen van de 2e ronde, is het zaak om in de gaten houden, dat ze niet meteen willen landen. Komende week  maar eens aan de mand laten wennen, de verplichte enting te laten ondergaan. Misschien vindt ik nog een gaatje om ze een stukje weg te brengen, kortom we zijn er druk mee!


Niet actief in het oude duivenspel, volg ik wel het verloop van de vluchten. Het valt op, de grote vermindering van het aantal duiven en liefhebbers op de midfondvlucht. Eigenlijk niets nieuws onder de zon. Het programma is te zwaar en ondoordacht opgezet. Zeker na dit weekend, uitgestelde lossingen en donderdag weer inkorven voor de 3e midfondvlucht op rij, met de 1ste dagfonder in het verschiet, zal de animo voor deelname bij de meeste leden behoorlijk in de benen  zijn gezakt.

Tot de volgende blog.


Reacties

Populaire posts