Genieten.

De tweede opleer was wel een bijzondere opleer voor de jonge garde. Geen Roosendaal, maar Numansdorp ca 135 km met een weersvoorspelling waarvan je kunt opmaken. O, dat wordt bijna zeker een lossing op de zondag. Inderdaad zaterdag wordt al snel bekend gemaakt, uitgesteld tot zondag.

Een juiste beslissing, het ging zaterdagmiddag goed  los, regen en een windkracht die de 8 van beaufort aantikte. Gedurende dag bedenk je, goh zullen ze leren drinken in de mand en hoe komen ze morgen naar huis.

Vanwege de weervoorspelling voor de zondag verwacht ik een vroege lossing. Net op het moment, dat ik droomde dat er 5  op de  antenne vallen. Schrik ik wakker van een berichtje op de  verenigingsapp los om 7.30 uur.  Dat is snel na het ontbijt naar de tuin om de jeugd te ontvangen. Je zal het altijd zien, wordt je ook nog aan de praat gehouden bij de poort van het tuincomplex.



Tijdens het aansluiten van het systeem meld tuinvriend Tjerk zich. Beide maken, genietend van het mooie weer, ons op de ontvangst. Tjerk sommeerde wel  enkele malen, ho, ho, Henk geen stress he, we doen het vanaf nu anders. Ik moet dit beamen.... gewoon genieten van de aankomsten is het parool! Op de verwachtte tijd melden zich twee duiven, wel wat schrikkerig dus wat extra rondjes draaien, maar eenmaal op  antenne rap naar binnen. De aankomsten van de overige verliep toch wel redelijk vlot met om 12.00 nr 10 en vanmorgen zat nr 11  in spoetnik resultaat nog 1 onderweg.

Het viel mijn wel op dat de duiven  prima  oogde , geen dorst en niet teveel honger. De verzorging is in goede handen geweest, dank hiervoor!

We gaan ons opmaken voor de wedvlucht vanuit Duffel ca 207 km.

Tot de volgende blog.

Reacties

Populaire posts