Whatever!

Na een weekend vrijaf voor de gevleugelde vrienden. Overigens een terechte beslissing van met name het afdelingsbestuur om het vorig weekend de vlucht vanwege de weersomstandigheden geen doorgang te laten vinden. Als je nu nog niet weet wat een hoge temperatuur en een wind in de Zuidoost richting doet met de jonge duiven, Dan leef je wel een onder dikke steen.

Gaan we naar Oudenaarde (248 km) i.p.v. Lennik. Dat is wel een flink aantal jaren geleden, dat er vanuit deze losplaats een vlucht plaats vindt. Maar prut of stroomkabels of whatever er nog meer is wat niet deugd aan deze losplaats. De jeugd krijgt zaterdag om 8.00 uur de vrijheid. Over de windrichting daar zijn verschillende meningen over zat er Zuid met een vleugje oost aan of was het meer westelijke wind. In ieder geval de oostkant domineert de uitslag.


De verwachte aankomsttijd zo rond 10.30 uur. De aankomsten op de Live app bekijkend stelde we de het tijdstip bij tot 10.40-45. Gezeten in de uitkijk zien we in als in een flits een duif vallen tegelijk geeft de telefoon een melding, he is de melding van constatering of een berichtje. Tjerk maande tot spoed om te kijken of een duif is. O, jee de "183" zit op de nok van het hok. Deze jonge doffer is altijd bij de eerste op de trainingen en nu ook op de wedvlucht, maar wil nog wel even blijven hangen op het hok. Met een beetje melken komt de rakker redelijk snel op antenne. resulterend in een 9e  987d ver, 70/ 2093d kring. De overige komen rap naar binnen, 4 / 9 raak. De eerst 3 duiven constateerde in omgekeerde volgorde  3,2,1, van de inkorflijst.  Concoursduur in de vereniging 25 minuten, best wel lang voor een Vitesse vlucht met hier en daar wat achterblijvers. Hier nog een te gaan.

Op naar Quiévrain



 

Reacties

Populaire posts