Hoopvol

Een week die begon in mineur ,behoorlijke uitbraak van coli, eindigde toch wel hoopvol. Oftewel "het kan verkeren". Om het genezingsproces enigszins te bevorderen de duiven tot woensdag niet laten trainen. Eigenlijk waren zowel de gevleugelde vrienden en de baas ook niet zo gemotiveerd om het beste beetje voor te zetten.

Woensdagmorgen bemerkte ik een duidelijke verbetering in het doen en laten van de duiven, dat een middagtraining wel op zijn plaatst zou zijn. Inderdaad deze training stelde mijn  niet teleur, zodanig dat de duiven voor de vrijdaginkorving Duffel (207km) worden opgeven. De training op donderdag verloopt zoals ik het graag zie, flink wegtrekken  rap binnenkomen en een goede eetlust.

Zaterdagmorgen verloopt hier ietwat hectisch, de lostijd 10.00 uur komt wat dat betreft goed van pas. Het geeft voldoende tijd om de ontvangst op orde te brengen.

Op de verwachte / gehoopte tijdstip melden 3 duiven zich  boven het tuincomplex, 2 knijpen bij collega duivenmannen, 1 maakt zich los een scheert met geknepen vleugels op het hok af, even op de nok van het hok en rap op de antenne de constatering is goed voor 3e  ad 413d, Kring 1 4e ad 1701d   5 v/d 6 raak. Vanwege de oostelijke wind is een plek op het eerst blad van de Afdeling ook een feit. 35e ad 8182d.  Het ziet er voor de aanstaande  vluchten redelijk hoopvol uit. We gaan de overige duiven motiveren om korter naar de top van de uitslag  te klasseren, als het  lukt zou dat mooie uitkomst  zijn!

De komende dagen nog wat denkwerk  gaan we voor de donderdag of vrijdaginkorving.



Tot de volgende blog



Reacties

Populaire posts