Sjansen

Zaterdag  vlucht vanaf Quiévrain (291KM) vervlogen. Gelost met een kalme N.N. Oostenwind, uiteraard  behoorlijk oplopend tot een stevige bries. Tenminste  zo beoordelen de inwoners van de "Stad aan Zee" dit. In den lande wordt dan gesproken van een storm.

De lostijd van 9.00  uur geeft nog wat ruimte om de helpende hand toe te steken voor  een feestelijke activiteit op de tuinvereniging. Maar ja, je bent er toch niet helemaal bij. Na de in de kantine  de inwendige mens te hebben versterkt, op naar de tuin en duiven.

Nog een laatste check, is alles goed aangesloten, op het constateerapparaat, neemt het opwachten zijn aanvang. Vanwege de genoemde windrichting komen ze wellicht recht op het tuincomplex aanvliegen. Dat was een misrekening alle duiven komen direct van de kust schuin van achter het hok aanvliegen. De eerst die zich als een duvel uit een doosje meld is de 188 "Sohpie" 16e ad/359d de overige melden zich ondanks de toch wel zware vlucht in een korte tijd. 6/ 8 raak.

Sohpie was voor deze vlucht wel mijn favoriet, van de 9 duiven in het hok zijn er 3 koppels die zitten te broeden. 1 koppel heeft verkering. Ja en Sohpie is alleen, die heeft een beetje verkering met mijn gekregen. Koeren en roepen als ze me hoort of ziet. Dit wordt beloond met een pinda in een hoekje waar een lege broedschotel staat. Vrijdagmiddag wat stro in de broedschotel gelegd. 

Vanmorgen ontdekte  ik echter, dat Sophie ook driftig  aan het sjansen is met de op de grond broedende doffers. Aai er wordt toch geen blauwtje gelopenl!

Op naar de volgende blog.





Reacties

Populaire posts