Tegen het licht

Zaterdag de laatste vlucht vanuit Niergnies ( 326km) van het seizoen '24 vervlogen. 12 inkorvende leden  brachten 181 duiven in voor het concours. Welke om 09.30 uur het sein van vertrek krijgen. 

Zo rond 13.30 uur worden de duiven verwacht, deze verwachting is duidelijk te vroeg,  namenlijk om 13.45 uur melden 3 duiven zich boven het tuincomplex. Waarvan een in een sierlijke vlucht, met knijpende vleugels, om 13.46 uur op de antenne valt. Het is wederom Sophie die zich als eerste van de duiven zich laat zien 22e ver 3/8 raak, Kring 53e ad 981d 5/8 raak. Het aankomen van de overige duven was puur genieten. Het lijkt net of de duiven het wisten, het is de laatste vlucht laten we er een show van maken.  Toch is het niet alleen blijdschap, het lijkt erop dat, de andere favoriet oa 3e Kring is gesneuveld. Nog steeds niet teruggekeerd.  Jammer was wel erg gesteld op deze jonge dame.

Nu maar eens het duivenbestand tegen het licht houden, welke gaan voor nazaten zorgen. En hoe kan ik het seizoen '25 inrichten. Vooral waar kan ik verbeteringen aan brengen en niet te vergeten, waar heb ik een steken laten vallen.

Daarover en over het vliegprogramma het volgende blog.





Reacties

Populaire posts